Žuti Mini osvaja simpatije gde god da se pojavi

194
Foto: Miloš Nikodijević

Članovi Mini Kluba Srbije ne haju za kalendar i vremensku prognozu, te bez prepreka voze svoje Minije čak i u najhladnijem periodu godine. Upravo zato, jedan zimski dan iskoristili smo kako bi vam predstavili jedinstvenu Mini priču.

Iako smo vlasnika Milana upoznali zahvaljujući Mini Klubu Srbije, on je naglasio da je pre svega zaljubljenik u Volkswagene čija se ljubav postepeno prelila i uputila ka Minijima. Tako je isprva pronalazio Minije koji su godinama stajali, obrasli u mahovinu i, toliko zapušteni, za Milana su bili izazov da ih vrati u život.

Poučen pređašnjim iskustvima, Milan je pre deset godina odlučio da nađe što originalniji Mini. Igrom slučaja, naišao je na idealan automobil u Vrnjačkoj Banji. Pregovori su trajali dugo, ali su bili uspešni: „Kada se čovek oprostio od auta, njegova žena nije mogla da veruje da se to desilo, jer je nju na primer terao da se u njemu vozi u papučama. Ja sam inače treći vlasnik ovog auta.” – kaže Milan.

Sam po sebi, jarko žuti Mini osvaja simpatije gde god da se pojavi, ali sa Milanom za volanom, neka pitanja su naprosto neizbežna.

Naime, Milan je visok gotovo dva metra, tako da je svaki njegov izlazak iz Minija propraćen čuđenjem i zapitkivanjem:

„Svaki put kad se parkiram negde, čujem ‘Nit’ većeg čoveka, nit’ manjeg auta!’ Pa kako staneš, pa kako sedneš, pa kako voziš? Ali, bez problema vozim i neko iza mene može da sedne.

Kako ovaj Mini izgleda unutra i koji motor ga pokreće, pogledajte u galeriji fotografija na ovom linku.  

Izvor: Autoslavia

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име