Turistička sezona u Grčkoj počinje 15. juna

265

Turistička sezona u Grčkoj zvanično početi 15. juna, to je danas najavio premijer Grčke Kirijakos Micotakis.

Najavljeno je da će medicinari uzimati uzorke za testove na korona virus na grčkim aerodromima i zato je odlučeno da nema potrebe za testiranjem pre dolaska u Grčku.

“Naši posetioci će proći uzorkovanje i naš opšti zdravstveni protokol koji, međutim, neće zaseniti ni naše sunce, niti prirodne lepote Grčke”, istakao je premijer.

Takođe, važna vest je da neće biti ni 14-dnevnog karantina za putnike koji dođu u Grčku.

Micotakis je, u televizijskom obraćanju, saopštio i da će međunarodni letovi ka turističkim odredištima ponovo krenuti od 1. jula.

Grčki ministar turizma, Haris Teoharis, rekao je da će se najpre vratiti letovi na međunarodni aerodrom u Atini. Planirano je da prvi avioni slete 15. juna, ali će se na kraju proširiti na sve aerodrome od 1. jula.

Ovog leta, prvi turisti koji će posetiti Grčku, biće iz zemalja gde epidemiološki podaci ohrabruju. Takođe, spominje se Balkan i zemlje severne Evrope.

Kao nužne mere opreza i odbrane od širenja virusa, Teoharis je najavio sledeće mere. On rekao da će vlasti povećati zdravstveni kapacitet nekoliko turističkih destinacija.  To će se ogledati u većem broju testova i lekara. Te mere će pratiti i operativni plan za zbrinjavanje mogućih infekcija (hotelski lekar, karantinska područja i prebacivanje u zdravstvenu ustanovu).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име