Svetska premijera: Audi A3 Sedan FOTO/VIDEO

283

Nemački proizvođač Audi, obradovao nas je objavom forografija i tehničkih detalja druge generacije limuzine A3 Sedan. Dakle, reč je o novom modelu iz Audijeve A3 game. Usled niza otkazanih sajmova automobila, “promocija” novog modela odžana na zvaničnom sajtu nemačkog proizvođača.

Audi A3 Sedan – Specifikacija

Audijev novi A3 Sedan zasnovan je na nedavnom predstavljenom Audiju A3 Sportback. Samim tim, sa ovim kompaktnim hečbekom deli stilske elemente. To je naročito očigledno na prednjem delu automobila.

Oba Audijeva modela su postavljena na MQB evo mehaničku platformu, ali je A3 Sedan duži 40 mm od prethodnika. Tako ukupna dužina automobila iznosi 4500 mm, a međuosovisnko rastojanje je ostalo nepromenjeno i iznosi 2637 mm.

U pogledu širine i visine došlo je do neznatnih promena.  Audi A3 Sedan se za 20 mm (1820mm) „proširio“ i „porastao“ za 10 mm (1430 mm).

Zapremina prtljažnika ovog novajlije je ostala ista kao i kod prve generacije. Tako će vozaču i putnicima biti na raspolaganju zadovoljavajućih 425 litara.

U poređenju sa prethodnikom, A3 Sedan ima bolje aerodinamičke karakteristike – koeficijent otpora vazduha je samo 0,25.

Unutrašnjost je preslikana iz A3 Sportback-a. Kabinom dominiraju digitalni kokpit sa 10,25-inčnnom digitalnom instrument tablom i na vrhu centralne konzole smešten je 10,1-inčni ekran multimedijalnog sistema.

Audi A3 Sedan, pogled u kabinu

Na početku prodaje kupcima će biti ponuđen jedan TFSI benzinac i TDI dizelaš.

Audi A3 TFSI ima 1,5-litarski turbo-benzinski agregat sa 150 KS. Kada je prenos u pitanju, motor će biti uparen za 6-brzinskim manuelnim menjačem ili sa 7-stepenim S tronic automatikom. U ovoj opciji sa S tronicom, Audijev benzinac se standarno nudi sa 48-voltnim „lakim“ hibridnim sistemom.

U dizel varijanti, kupcima je na raspolaganju 2.0-litarski TDI sa 150 KS, povezan isključivo sa 7-stepenim S tronic menjačem.

Audi A3 Sedan

Audi A3 – Prodaja

Knjiga narudžbina za novi A3 Sedan će se u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama otvoriti u aprilu, dok se prve isporuke planiraju za leto.

Početna cena benzinca 35 TFSI, na nemačkom tržištu, iznosiće 29800 evra. Kasnije se očekuje i slabija benzinska varijanta sa početnom cenom od 27700 evra.

Preporučujemo da u video ispod pogledajte kako se A3 Sedan ponaša na putu i duge zanimljivosti kako spolja, tako i unutar kabine.

Prema našem mišljenju, budućnost je definitivno svetla za ovaj model. Odlikuje ga atraktivan dizajn i dodata „agresivnost“. Čak i osnovni model je dopadljiv i izgleda „opasno“, što ga uz naprednu tehnologiju čini mogućim ozbiljnim konkurentom nekim modelima Mercedes-Benza i BMW-u serije 2 Gran Coupe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име