Svet je upravo dobio prvi leteći “automobil” za jurnjavu

280
MK37-highres

Ovo je Airspeeder Mk3, prvi električni-leteći-trkački automobil, koji može razvije brzinu veću od 120 km/h. Zašto proizvođači napredne dronove nazivaju automobilima još uvek je nejasno.

Novi proizvod će se testirati na takmičenjima tokom 2021. godine, a cilj australijske kompanije Alauda, jeste da prikaže konkretne primere novih rešenja za mobilnost.

Tako ističu da Airspeeder transformiše prevoz putnika, obezbeđuje čistu vožnju i, pored motosporta, može da se koristi kao efikasan vazdušni transporter i u medicinske svrhe.

Airspeeder Mk3 je vozilo kojim se upravlja daljinskim putem, sposobno je da samostalno uzleti i sleti (eVTOL) i za kretanje, odnosno let, koristi elektromotor od 96 kW.

Ove godine biće ih napravljeno još 10, a na razvoju rade stručnjaci i inženjeri iz oblasti avio-mehanike, automobilske industrije i motosporta, među kojima su McLaren, Boeing, Jaguar Land Rover, Rolls-Royce i drugi.

Mk3 ima karbonski ram, a opremljen je svim najsavremenijim lidar i radar tehnologijama, ima ugrađen sistem za izbegavanje sudara i teži 100 kilograma.

Sposoban je da izvodi nagle i precizne manevre poput bolida Formule 1, ali mu je dodata i treća dimenzija, odnosno Airspeeder može da se kreće i vertikalno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име