Stara planina na početku zime!

324

Kapaciteti Stare planine ni izbliza nisu iskorišćeni i pred nama su godine ozbiljnih ivesticija, kazao je na otvaranju nove zimske sezone predsednik Opštine Milan Đokić.

U SP risortu ističu da, na osnovu broja rezervacija, očekuju rekordni sezonu.

Na Staroj planini, koja je protekle godine zabeležila najveći rast broja gostiju, počela je nova zimska sezona. Imajući u vidu broj rezervacija, u SP risortu očekuju da će i u 2020. moći da se pohvale rekordnim brojem turista. Sada se, zahvaljući novim saobraćajnicama do krova Srbije stiže i lakše i brže, kaže direktor Goran Karadžić.

“Od istočnog kraka koridora 10, koji je predsednik otvorio pre mesec dana, sopotske, pirotske petlje, pa dovde gde sad stojimo, stizaće se za 45 minuta”. Karadžić.

Stara planina je vratila život u istočnu Srbiju, ali do dostizanja zamišljenog cilja da ona bude planinski centar koji će raditi 365 dana u godini, moramo još mnogo da radimo, rekao je Milan Đokić, predsednik knjaževačke opštine.

”Stara planina živi tek sa dva, ili tri posto svojih ukupnih kapaciteta. Pred nama su godine ozbiljnih investicija, povezivanje sa privatnim kapitalom. Stara planina treba da bude planinski, ne samo zimski centar, koji će raditi 365 dana u godini”, naglasio je Đokić.

U sličnom pravcu razmišljaju i u Turističkoj organizaciji, gde kažu da oko dve hiljade kreveta, koliko ih je trenutno u hotelima i domaćoj radinosti, nije ni izbliza dovoljno.

”Na Staroj planini imamo oko dve hiljade ležajeva, što nije dovoljno, jer je kapacitet skijališta sedam i po hiljada skijaša na sat”, kaže Jelena Kinđer, direktorka Turističke organizacije Knjaževac.

Zahvaljujući sistemu za osnežavanje radnici Skijališta Srbije pripremili su za skijaše i bordere staze koje prate gondolu na Jabučkom ravništu.

Ski opening bio je prilika da se gostima hotela Stara planina predstave staroplaninski specijaliteti i proizvodi domaće radinosti.

Autor Ljiljana Pavlović, www.knjazevacinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име