Skotina beach – najlepša plaža Olimpske regije Grčka 2020

565

Skotina beach ili Paralia Skotinas je veoma mirno porodično mesto sa dosta zelenila, nalazi se u Olimpskoj regiji, 5 km od Leptokarije i 1 km od mesta Neos Panteleimonas. Letovalište Nei Pori se nalazi 10 km od Skotina beach.

U mestu postoji dva restorana – taverne koje na svom meniju u ponudi imaju i giros, nekoliko barova na plaži koji bez dodatnog naplaćivanja nude ležaljke i suncobrane, i dva mini marketa u kojima se osim ostalih namirnica mogu kupiti i hleb i pecivo. 

Turisti koji su imali prilike da letuju ovde kažu da je Skotina beach idealno mesto da se u njemu provede jedan lep i miran odmor u pravom smislu te reči: bez buke, jake muzike ili gužve karakteristične za ostala mesta ove regije. U mestu nema komaraca tako da večernje sedeljke u dvorištu vila mogu biti jako prijatne.

Peščana plaža Skotina je po mišljenju mnogih najlepša u Olimpskoj regiji, duga je i prostrana i najčešće bez velike gužve. Postoje i delovi plaže sa prirodnim hladom pa je na njoj moguć i celodnevni boravak.

Na plaži postoje tuševi, spasioci, dve mreže za igranje odbojke, a more je mirno, čisto, toplo i prozirno. Tokom vikenda broj posetilaca se uvećava, jer ovde vole da dolaze i Grci iz Soluna i Larise, ali uglavnom se i tih dana lako može naći dovoljno mesta za uživanje.

Kako se na većem delu plaže nalazi sitan pesak i u moru nema nagle dubine, vaši mališani se bez brige mogu brčkati i igrati u plićaku.

Na levoj strani obale, u pravcu kampa, postoji neorganizovani deo sa kamenčićima i krupnim kamenjem, idealan za one koji vole i da rone. Nakon 2-3 metra u moru kada preplivate ovo kamenje naići ćete na fenomenalan peščani sprud dubine između metar i metar i po, na kome možete stajati.

Smeštaj u mestu Skotina beach se uglavnom nudi po pristupačnim cenama, a našu preporuku za apartmane i studija u Skotini možete pogledati ovde.

Skotina beach – utisci turista

Ivo V.
Dok smo “špijunirali” dete tokom boravka u Leptokariji, skoro svaki dan smo ovde dolazili. Po nama najbolja plaža u okolini, ima kafe, pesak napolju i u vodi, postepenu dubinu, prirodnu hladovinu, mesto za kola, bez velike gužve i galame… Nama je baš odgovarala.

Miljana H.
Skotina se ne zaboravlja! Bili smo pre 20 godina i vratili joj se opet pre 2 godine. Iz Leptokarije prilaz predivnoj plaži – šetnjom kroz divnu šumu platana!

Tanja M.
Letovali prošle godine. Prelepo malo mesto! Plaže i more fenomenalno. Bilo je par dana talasa, ali baš smo tih dana najviše uživali. Za decu je to bio poseban doživljaj. Nisu bili veliki, taman koliko treba. Plaža peskovita, čista…. Ležaljke i suncobrani gratis uz smeštaj. Mirno je. Mi to tako volimo. Kad se uželimo gužve , skoknemo do Leptokarije, Nei Porija ili Platamona. Sve je blizu. 

Biljana J.
Celo mesto je sa dosta hladovine, a onda dođete do plaže i oduševite se… jer je plaža široka, peščana, bez gužve.Voda super!

Izvor: grckainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име