Skijaški centri koje ljudi posećuju čak i kada ne skijaju

193

Magazin Conte Nast Traveler birao je najbolje skijaške centre u Evropi. Iako na obroncima Alpa ima mnogo dobrih ponuda za skijaše, ovih pet se posebno ističe.

Na prvom mestu je Gštad, mestašce u Švajcarskoj gde se, osim kvalitetnih skijaških staza, nalaze i mnogobrojne druge aktivnosti za posetioce. Centar mesta je ispunjen turističkim sadržajem i nije dozvoljen saobraćaj kako bi posetioci mogli da nesmetano uživaju. Za one kojima je uz planinske aktivnosti potrebna i dobra hrana, u Gštadu mogu da pronađu restoran sa Mišelinovom zvezdom.

Na drugom mestu je još jedno mesto u Švajcarskoj, a to je Sent Moric. Osim što je jedan od najboljih, ovo je i najstariji skijaški centar u svetu. Ovo mesto je toliko savršeno da je obasjano suncem 322 dana godišnje, vazduh je suv, a snega ima dovoljno za skijaše. Ali i oni koji samo žele da uživaju na planini mogu da birajui sadržaj koji žele.

Kurševel se nalazi u Francuskoj i izabran je kao treći najbolji skijaški centar u Evropi. Iako nije najbolji, prostire se na površini većoj nego bilo gde u svetu. Kurševel 1850 je staza na kojoj ima dovoljno snega za skijanje i u toku marta. Ukoliko se odlučite za ovo skijalište, verovatno ćete sresti mnogo poznatih ličnosti koje vole zimske aktivnosti.

Val d’Izer neki smatraju najlepšim skijaškim centom u Francuskoj, a posećuju ga čak i oni koji ne skijaju već koji samo žele da uživaju u prizoru snežnih planina. Iako snega ima dovoljno, u Val d’Izeru se nalazi najveća mašina za pravljenje veštačkog snega u Evropi. Iako je skijalište veoma popularno i ima mnogo neiskusnih skijaša, staza ima dovoljno tako da oni koji znaju mogu nesmetano da skijaju.

Na petom mestu našao se jedan austrijski skijaški centar. Sankt Anton am Arlberg je gondolom povezan sa skijalištima u blizini, što čini najveći povezani skijaški centar u Austriji i peti najveći u svetu. Zbog broja staza, najbolje je da svakog dana izaberete drugu i u potpunosti upoznate Sankt Anton.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име