Ruska Volga V8 – Muscle car na bazi sovjetskog klasika

1105

Nikada ne bi ni pomislili da se neki auto iz sovjetskog vremena može transformisati u pravi MUSCLE CAR sa pravim “mišićavim” motorima. Ali uvek postoji neko i negde na svetu koji iznenadi, takav je i ovaj slučaj sa ovom vremešnom Volgom.

Radi se o automobilu fabričke oznake GAZ-24 sa V8 motorom ispod haube koji ima čak 4 litra zapremine! Posle višemesečnok mukotrpnog rada na njemu spreman je za isporuku novom vlasniku ali pre toga da se bolje upoznate sa ovim tehničkim čudom, spojem nespojivog.

Zadatak tj. zahtev klijenta je bio da ozbiljno usavrši i “nabilduje” svoju staru Volgu iz 1983. godine. Želeo je V8 ispod haube, automatski menjač, novi enterijer, boju, veliketočkove i naravno, dobre kočnice.

U isto vreme, automobil treba da ostane udoban, kao i svaka limuzina, kojoj je udobnost putnika ispred svega ostalog.

Posao je podrazumevao da se krene od samog početka, krenulo je rastavljanje do poslednjeg šrafa!

Nakon rastavljanja i obnove karoserije, pribavljanja novih delova, trebalo je odabrati najpogodniji motor, izbor se sveo na tri mašine ali je pobedu odneo motor proizvođača TOYOTA!

Toyotin motor 1UZ-FE VVT-i zapremine 3968 cm3, izabran je po želji klijenta. Snaga motora je 280 KS, pri 6000 o/min, obrtni moment – 407 Nm pri 4000 o/min. Sa motorom je uparen i automatski menjač Aisin.

Toyotin motor je bio postavljen na fabričke tačke spajanja tako da su na samoj šasiji morali da prave nove nosače za njega.

Opruge su ostale originalne, njihove mogućnosti su sasvim dovoljne za ovu prepravku. Amortizeri su, takođe, Volgini, gasni proizvođača Kaiaba.

Vešanje je ostalo gotovo fabričko, nismo hteli da ugrađujemo neko sportsko jer je klijent zahtevao da udobnost ostane kakva i jeste!

Kočioni sistem je preuzet sa Nissan Premiera P11, pomenute komponente su se pokazale kao veoma pouzdane i izdržljive.

Ne bi više da vas zadržavamo sa tekstom, pogledajte fotografije i video ove neverovatne “mišićave” lepotice iz nekih starih vremena!

Ipak je moguće od bake napraviti devojku, šta vi mislite?

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ ČLANAK ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK STRANICI I PRATITE NAS I DALJE!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име