Prve fotografije: BMW iX3 FOTO

203

Konačno je stigao! Prvi serijski SUV na struju BMW iX3.

Kada je reč o elektičnim SUV modelima, bavarski proizvođač malo zaostaje za glavnim rivalima. Naime, Mercedes i Audi su svoje modele iz ovog segmetna lansirali još pre godinu dana. Iako je BMW iX3 najavljivan još od oktobra 2018. godine, kada je predstavljen Concept iX3, produkcijski model još nije stigao. Iako sa zakašnjenjem, prve fotografije su se pojavile na interentu, tačnije na Instagramu i one nagoveštavaju skoru premijeru ovog modela.

Concept iX3

Sumnje jedino unosi što ove fotografije nije objavio BMW. Ipak, veruje se da su to zvanične promotivne fotografije modela koji bi trebalo da debituje tokom godine.

Ono što se može uočiti na prvi pogled, BMW iX3 se vizuelno razlikuje po nekim detaljima od standardnog SUV X3. Glavne razlike su u prednjem delu vozila, kao i u specifičnim alu felnama, konsturisanim specijalno za električna vozila.

Kada je reč o dostpunim specifikacijama vozila, BMW iX3 će električnu energiju skladištiti u bateriji kapaciteta 74 kWh, koja če obezveđivati autonomiju u vožnji od preko 400 km.  Takođe, poznato je i to da će baterija napajati elektromotor od 286 KS i 400 Nm, a snaga će se prenositi na zadnje točkove. Još uvek nema zvaničnih informacija da li će BMW ponuditi verziju sa dva elektromotora i pogonom na sve točkove, ali nije isključeno da kasnije bude lansirana i takva opcija.

Prema ranijim najavama, kako kineska automobilska industrija polako postaje lider u segmentu električnih automobila, BMW je odlučio da proizvodnju električne varijenate modela x3 prepusti pogonu u Kini, koji počinje sa radom 2020. godine u Šangaju. Očekuje se da će cena BMW iX3, u Evropi, biti negde oko 70000€.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име