Pirelli Cinturato P7 : Nova inteligentna letnja guma

262

Kada je reč o Pirelii Cinturato gumi, govorimo o pneumatiku visokih pefrormansi koji sadrži komponentu sposobnu da menja svoje karakteristike u zavisnosti od temperature.

Pirelli razvija pametnu gumu već tri godine, a trenutno radi novoj generaciji – Cinturato P7.

Gazeći sloj Cinturato P7 gume je obogaćen posebnim silicijumskim smolama, koje proširuju funkciju polimera gume. Ovi polimeri su hemijski modifikovani i sposobni da se menjaju u zavisnosti od radne temperature.

Pirelli, Logo

Nova, inteligentna guma kompanije Pirelli poseduje „menaničku inteligenciju“. Zahvaljujući tome, ovaj pneumatik može da se prilagođava vremenskim uslovima. Time se obezbeđuje maksimalan otpor podloge u svim vremenskim uslovima.

Italijanski proizvođač tvrdi da je sa novim Cinturato gumama, dužina zaustavnog puta, pri brizini od 100 km/h, u proseku kraća 4 metra. Top Gear navodi da je ukupni vek trajanja ovih guma duži za 6 odsto, u odnosu na prethodnu generaciju. Značajani pomaci sa ovom gumom napravljeni su i u pogledu otpora podloge, koji je manji za 12%. Takođe, u pogledu potrošnje goriva došlo je do smanjenja za 4%.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име