Novi Kia Sorento / PRVI POGLED

401

Korejski proizvođač objavio je prve zvanične fotografije nove generacije SUV-a Sorento uoči premijere zakazane za ženevski salon automobila.

Fotografije otkrivaju znatno drugačiji dizajn spoljašnjosti u odnosu na prethodnika, ali i velike promene u unutrašnjosti SUV-a.

Na prednjem delu vozila dominira nova maska hladnjaka i veliki otvor za vazduh na braniku. Maska i farovi su uokvireni tako da čine jedinstvenu stilsku celinu, a poseban pečat prednjem delu vozila daju LED farovi i dnevna svetla.

Pozadi se izdvajaju dvodelna LED stop svetla, široko ispisani naziv modela, kao i krovni spojler i hromirani detalji na donjem delu branika.

Kia navodi da novi Sorento ima duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na aktuelnu generaciju, dok su prednji i zadnji prepusti karoserije skraćeni. Pogled sa strane otkriva specifično dizajnirani „C“ stub, sa detaljem koji podseća na ajkulino peraje.

U putničkoj kabini dominiraju premijum materijali, uključujući kožni enterijer, barem kada je reč o bogato opremljenoj verziji prikazanoj na prvim fotografijama.

Na vrhu centralne konzole smestio se 10-inčni ekran multimedijalnog sistema, dok je umesto klasičnih analognih instrumenata ugrađena digitalna tabla. Njen izgled se može po želji menjati, pa vozači naviknuti na analogne instrumente mogu da izaberu njihov vizuelni prikaz na ekranu.

Kia za sada nije otkrila specifikacije pogonskih jedinica, ali je poznato da će motorizacija obuhvatiti i hibridnu opciju sličnu kao kod modela Kia Optima Hybrid za 2020.

Više detalja biće poznato početkom marta, kada će se na Sajmu automobila u Ženevi održati premijera novog Sorenta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име