MORAVSKI KORIDOR BIĆE NAJŠIRI PUT U SRBIJI, ČAK 30 METARA: 71 most, 23 nadvožnjaka, 11 petlji!

263

Moravski koridor biće dugačak 112 kilometara, a povezaće sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka – Kruševac, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačku Banju.

Ta značajna saobraćajnica povezivaće područje na kojem živi oko 500.000 ljudi. Budući auto-put povezivace i dva evropska koridora – 10 i 11.

Na Moravskom koridoru treba da bude izgrađeno oko 140 objekata – od toga 71 most, 23 nadvožnjaka i pet podvožnjaka, 31 propust, kao i 11 petlji. Širina tog puta biće oko 30 metara.

Vučić: Za manje od četiri godine gotov ceo Moravski koridor

U Srbiji će za manje od četiri godine biti izgrađen ceo Moravski koridor, auto-put Pojate – Preljina, koji će ići kroz “srce Srbije”, a to će biti i prvi digitalni auto-put u našoj zemlji, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

“Sada je to moguće, ugovor je potpisan i kreće odmah da se radi. Moravski koridor povezuje Čačak, Mrčajevce, Adrane, Kraljevo, Vrnjačku banju, Trstenik, Stopanju, Kruševac, Chićevac i Pojate”, naglasio je Vučić i dodao da će biti Moravski koridor spojiti koridore 10 i 11. Kako je rekao, jedan je evropski koridor, a drugi – Koridor 11 ćemo napraviti da bude evropski. Naglasio je da će Moravski koridor spojiti i Kopaonik i druga okolna mesta, kao i da će i Raška, Novi Pazar biti mnogo bliže Beogradu i drugim gradovima u zemlji. Kako kaže, već do novembra 2021. biće završen deo do Kruševca, odnosno do Koševa u dužini 28 kilometara, za manje od tri godine biće završen autoput Čacak – Kraljevo što je dodatnih 31 kilometara i da ostaje da se za manje od četiri godine potpuno završi 57 kilomeatar od Adrana do Koševa, odnosno od Kraljeva do Kruševca.

Vučić je naglasio da će to biti prvi digitalni autoput, kao i da će biti do sada najširi autoput u Srbiji, pošto će biti širi za ukupno 1,6 metara. Vučić je naglasio da će Moravski koridor privući i mnogo turista u Vrnjačku banju i taj deo Srbije, a od Beograda do Vrnjačke banje će se stizati za sat i 25 ili sati i 20 minuta lagane vožnje. Napomenuo je da će i investitori dolaziti više u taj deo zemlje i da će mladi više ostajati tu da žive.

Srbija će izgradnjom Moravskog koridora od Preljine do Pojata dobiti “digitalni” auto-put, sa modernim optičkim i digitalnim kablovima, besplatnim internetom i obaveštenjima za vozače!

“Mnogo sam srećan, ovo je za nas ogroman vest, spajamo zapad centralne Srbije sa istokom centralne Srbije. Kada ovo uradite čeka vas i drugi posao, već imamo neke ideje”, poručio je Vučić i dodao da je to dobar ugovor i velika stvar za Srbiju.

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina – Moravskog koridora, potpisan je jutros u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici tursko-američkog konzorcijuma “Bećtel Enka UK Limited” Majkl Vilkinson i Mehmet Tara. Potpisivanju ugovora prethodio je sastanak predsednika Srbije, predstavnika vlade i tursko-američkog konzorcijuma.

(Kurir.rs/Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име