Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder FOTO

270

Nakon smirivanja situacije oko korona virusa, gde je vredno pomena da se automobilska industrija uključila u proizvodnju neophodne medicinske opreme, vreme je za nove modele.  Predstavljamo Laborghini Huracan Evo RWD Spyder, koji je nastavak priče započete početkom godine. Reč je o rasnom trkaču namenjenog ljubiteljima brzine, to jest onima koji žele automobil kojim upravlja vozač, a ne softver.

Početak 2020. godine Lamborghini je obeležio predstavljajući automobil namenjen ljubiteljima brzine, kojima je sportska vožnja u krvi Lamborghini Huracán EVO RWD. U danima kada proizvodni pogodini auto-industrije smanjuju proizvodnju medicinske opreme i vraćaju se na automobile, stiže nam otvorena verzija ovog modela.

Lamborghini Huracán EVO RWD Spyder

Kao i model ona čijim osnovama je nastao, Lamborghini Huracán EVO RWD Spyder pokreće V10 motor zapremine 5,2 litra. Ovaj snažni motor, uparen sa sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom, razvija  610 KS pri obrtnom momentu od 560 Nm.

To Spyder-u, teškom samo 1509 kilograma omogućava ubrzanje “do stotke” za 3,5 sekunde. Taj rezultat je nešto slabiji od kupea, koji istu brzinu postiže za 3,3 sekunde. Takođe, i u pogledu maksimalne brzine postoji neznatna razlika i to samo u poslednjoj cifri. Spyder postiže maskimalnih 324 km/h, dok kupe verzija 325 km/h

Snagu motora na asfalt prenose Pirelli P Zero gume, montirane na felne od 19 inča. U ponudi su i točkovi od 20 inča, uz koje se mogu poručiti i karbon-keramičke kočnice.

Za sklapanje platnenog krova na Spyder-u potrebno je 17 sekundi. Ovu operaciju je moguće obaviti i u vožnji, ali samo do brzine od 50km/h. Sama unutrašnjost automobila ostala je identična kupe verziji.

Lamborghini Huracán EVO RWD Spyder

Prodaja Lamborghini Huracán Evo RWD Spyder, po ceni od 175.000€ (bez poreza), kao i isporuke već naručenih modela, počeće na leto.

Više o modelu, karakteristikama možete videti na stajtu proizvođača, gde se možete poigrati i u konfiguratoru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име