KATASTROFALNI PRIZORI IZ GRČKE

111
Grcka_evia_pozar

Vatrena stihija zahvatila i kuće, stanovništvo evakuisano, pogledajte fotografije!

Požari i dalje besne u Grčkoj, najgore je trenutno na ostrvu Evija gde je vatra zahvatila i kuće u pet sela. Spasioci su se tokom vikenda nadali da će požar lokalizovati pre nego što zahvati stambene objekte.

Grčko ostrvo Evija na udaru je šumskih požara, a kao što smo vam već pisali, srpski turisti na Eviji su evakuisani i bezbedni su.

Fotografije koje stižu iz Grčke deluju zaista zastrašujuće, i sa vatrenom stijihom bori se veliki broj vatrogasaca. U gašenje su bili uključeni i vojni brodovi, kao i helikopteri i avioni.

Hiljade hektara zemlje je spaljeno, a dogodilo se i ono od čega su spasilačke službe strahovale, vatra je zahvatila i kuće.

Evija je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj, a za sada je poznato da je plamen zahvatio kuće u pet sela, mada precizni podaci o šteti još uvek nisu objavljeni. Stanovništvo je, zajedno s turistima, evakuisano.

akciju gašenja uključene su i hitne službe iz Srbije, a grčki premijer Kirijakos Micotakis se zahvalio svim narodima koji pomažu Grčkoj u ovim teškim trenucima.

(MONDO)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име