JEFTINO I PRAKTIČNO

196
Dacia-Sandero-pametni-telefoni

Kako da Android telefon odlično zameni automobilski sistem multimedije i navigacije!?

Jednostavna instalacija aplikacije i povezivanje preko Bluetooth-a, vam omogućava da imate multimedijalni sistem u automobilu uz pomoć pametnog telefona.

Proizvođači automobila se utrkuju da stvore kompleksne multimedijalne sisteme u svojim vozilima iako korisnici jedan takav uređaj nose svuda sa sobom.

To je shvatio i rumunski proizvođač automobila Dacia koji će sa novom verzijom modela Sandero omogućiti korisnicima da koriste telefone kao kontrolne sisteme!

Ukoliko posedujete Android ili iOS telefon, moći ćete vaš uređaj da ubacite u komandnu tablu na kojoj bi se inače nalazio veliki ekran sa drugačijim operativnim sistemom. Sve što je potrebno da uradite je da instalirate njihovu aplikaciju, te da se povežete putem Bluetooth-a. Posle toga će korisnik dobiti pristup multimedijskom sistemu u kom se nalaze opcije kao što su navigacija, radio, te su tu i pozivi, tekstualne poruke, a uz pomoć virtuelnog asistenta vašeg uređaja dobićete i mogućnost da upravljate tim kontrolama vašim glasom.

Naša misija je bila da redefinišemo osnovne stvari automobila. Morali smo da nađemo rešenje koje je jednostavno, pametno i atraktivno za multimedijski sadržaj“ – rekao je Nikolas Legros iz te kompanije. 

Na volanu ovog vozila će se naći i komande za ovaj sistem, sve kako bi korisnik mogao da bude fokusiran na vožnju, odnosno da ne skida pogled sa puta! Tu su još i opcije kao što su Bluetooth, ulaz za USB i dva zvučnika, ali i alarm kada zaboravite vaš telefon u vozilu, ali i podsetnik gde se nalazi vaše vozilo.

Ova aplikacija se zove Dacia Media control i dostupna je za preuzimanje u Google Play Store i App Store prodavnicama. Jednom kada završite sa vožnjom, vi možete da izvadite vaš uređaj iz tog ležišta, pa potom da zatvorite poklopac. Nas raduje da se konačno neki proizvođač automobila setio da integriše pametne telefone u svoja vozila.

IZVOR: GROUPE RENAULT

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име