Jeep otkrio specifikacije hibridnog Renegade

227

Američki Jeep će sledeće godine lansirati benzinsko-električne modele Renegade i Compass, a sada znamo i sve detalje o njihovom pogonu.

Plug-in hibridna (PHEV) verzija SUV-a Renegade trebalo bi da izađe na tržište u junu 2020. godine.

Hibridni Renegade se u osnovi bazira na današnjem modelu, a najveća promena je dodavanje zadnjeg elektro-motora od 100 kW (136 KS).

Baterija postavljena u centralnom “tunelu” će u idealnim uslovima omogućavati domet na struju od 50 kilometara do brzine od 130 km/h.

U osnovi pogonske jedinice je 4-cilindarski trubo-benzinac sa 180 KS uparen sa 6-stepenom automatskim menjačem.

Motor takođe dobija remenom pokretani generator, koji puni bateriju kada automobil koči ili krstari.

U sistemu pogona na sve točkove ukupna snaga e-Renegade je 240 KS, što mu omogućava ubrzanje 0-100 km/h za oko 7 sekundi.

Jeep obećava značajno poboljšanje sposobnosti za terensku vožnju jer zadnji elektro-motor nudi vrlo precizno kontrolisani obrtni momenat od 260 Nm, koji se može raspodeliti između oba točka zadnje osovine.

Tu je i “TrailRated” verzija ovog Renegadea koja će moći da prolaziti kroz vodu do dubine od 60 cm.

Zanimljivo je da ovaj PHEV teži je samo 120 kilograma od dizel modela Renegade, što je bitan faktor kada se razmatra ekonomičnost pri visokim brzinama.

Renegade PHEV će biti lansiran početkom 2020. godine, uz elektrifikoani Compass, koji će uslediti na leto 2020, a njihova proizvodnja će se uskladiti s prelaskom iz Meksika u Italiju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име