Hronologija najbrže slupanih skupocenih automobila

299

Radost koju novom vlasniku pruža tek kupljeni automobil je neizreciva. Pred nama je, ne tako slavna, lista skupocenih automobila koji, nažalost, nisu mogli da pruže tu radost duže i više od prve vožnje.

2015. godina

Ne tako davne 2015 godine, srećni vlasnik novog Ferarija izleteo salona automobila kako bi provozao svog novog limenog ljubimca… Nakon samo minuta vožnje, uspeo je da slupa skupoceni automobil.  Ovaj nesvakidašnji slučaj desio se jednog popodneva u Budimpešti.  Reč je o modelu “LaFerrari” koji ima 950 KS i košta 1,4 miliona evra. Osim cene, o ovom modelu rečito govori i to da je napravljeno samo 499 komada.

Ferrari, LaFerrari

2018. godina

Kupac “McLaren Sena” iz Nemačke je veoma kratko uživao u svom novom skupocenom sportskom automobilu vrednom milion evra.  Ovaj nemili događaj imao je sledeći tok. Najpre je predstavništvo McLarena iz Minhena objavilo forografiju automobila koji je tek isporučen kupcu. Nakon nekoliko sati na Instagramu se pojavljuju forografije istog tog vozila koje je imalo blizak susret sa zidom.

Detalji nesreće nisu poznati. Ne zna se koliku je materijalnu štetu pretrpeo automobil, ali udarac u zid je bio dovoljan da se aktiviraju vazdušni jastuci. A kao uzrok nezgode navodi se da je vozač, nenavniknut na tako snažan automobil, izgubio kontrolu nad vozilom.

McLaren Senna

2019. godina

Svi već dobro znamo koliko postajemo pažljiviji prema nekoj novoj stvari koju kupimo. Naročito kad je reč o novom automobilu.  Naravno, niko ne želi da uništi svoj novi automobil, posebno ukoliko je reč o prvoj vožnji.  Ipak,  tog junskog dana 2019. godine,  američki glumac i komičar, Trejsi Morgan, imao je loš dan. Sve što je moglo da krene po zlu, krenulo je po zlu.

Za manje od sat vremena nakon što je kupio polovni Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport, Morgan je dobio udarac sa strane od Honde CR-V modela. U ovom udesu na Morganovom automobilu uništena je vozačka stana i tri četvrtine panela.

Na sreću u ovoj nezgodi nije bilo povređenih, osim automobila. Podsetimo, Bugati  Veyron sa spušenim krovom vredi preko dva miliona dolara.

Bugatti Veyron

2020. godina

Zadovoljstvo vožnje u novom BMW u za ovog ponosnog vlasnika trajalo je samo 11 km. Aprila 2020.godine, naslovi su obišli svet da je gospodin iz Baltimora uspeo da neverovatnom brzinom slupa svoj skupoceni automobil. Detalji nesrece nisu poznati, a zna se jedino da se vozač zakucao u stub pri velikoj brzini.  U ovoj saobračajnoj nesreći još jedno vozilo je učestvovalo,  a prema neznavničnim izvorima ono je izazvalo istu.

Reč je o BMWu M5 koji pokreće 4.4 twinturbo motor sa 600 KS i 750 Nm. Cena ovog moleda u SAD mu je oko 100.000 dolara. Najhrabriji video ovog udesa mogu pogledati ovde.

BMW M5

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име