Evropski mediji o Kopaoniku: Najduža veštačka staza na kontinentu

244
Photo by PhotoMIX Ltd. from Pexels

Alpi su Evropi obezbedili odlične lokacije za skijaške centre, pa su oni koji se ne nalaze u okolini ovog plannskog venca nekako zapostavljeni. Jedan strani medij je pisao o skijalištima „u razvoju“ među koima se našao i Kopaonik.

Skijališta istočne Evrope nisu toliko zastupljena, zapravo, mahom ih obilazi stanovništvo zemlje u kojoj se nalaze zbog toga što je cena pristupačnija. Isti slučaj je i sa našim Kopaonikom koji se našao među onima u razvoju, što zaista i jeste slučaj, jer svake godine tamo možemo da vidimo nešto novo, kao i na drugim skjalištima u Srbiji, ali nažalost u manjoj meri.

Na sajtu „Emerging Europe“ Kopaonik se našao na 6. mestu liste skijališta. Staze su opisane kao kratke, ali zabavne i bez previše gužve. Spomenuta je i „letnja“ to jest veštačka staza koja je najduža u Evropi, kao i lepota što su staze „uokvirene“ drvećem.

Kao pozitivnu stvar spomenuta je dostupnost smeštaja i to što snega ima i krajem marta, a kao najveća mana nepristupačnost planine do koje je iz Beograda potrebno 5 sati vožnje.

Bolje od Kopaonika su prošli Bansko u Bugarskog gde je kao dobru stvar navedena činjenica da je odlično za decu, a kao negativna to što red za žičaru ume da bude veoma dug. I skijalište Borovec se našlo na listi okarakterisano kao lako dostupno, a kao veliku manu skijališta u podnožju najviše planine Balkana je ta što nije dovoljno izazovna za profesionalce.

Na listi se našao i Kolašin 1450, koji kao najveću vrlinu ima to što je mali broj stranaca, ali opet nije privlačna ekspertima.

Izvor: B92

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име