Da li znate šta je zimski dizel? – Istine i zablude o dizel motoru

261

Dizelaš ili benzinac? Jedna od najvećih predrasuda kada su u pitanju dizel motori, tiče se zimskih meseci i verovanja da je dizel motore u ovom periodu veoma teško pokrenuti.

Istina je da su automobili sa dizel motorima osetljiviji na smanjenje spoljne temperature. Koren problema leži u činjenici da se na niskim temperaturama u dizel gorivima pojavljuju kristali parafina, zamućenja i zgušnjavanja, koja otežavaju isparavanje i sagorevanje što dalje blokira dotok goriva i otežava start motora.

Dobre vesti su da se ovakve poteškoće lako rešavaju upotrebom dizel goriva visokog kvaliteta, sa poboljšanim niskotemperaturnim karakteristikama. G-Drive Diesel predstavlja upravo takvu vrstu aditiviranog goriva koje omogućava optimalnu funkcionalnost vozila i na temperaturama do minus 30 stepeni.

Na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama moguće je dopuniti rezervoar dizel gorivom, koje sadrži komplekse aditiva, zahvaljujući kojima se obezbeđuju poboljšane performanse motora, čak i na ekstremno niskim temperaturama. Dodatna prednost upotrebe kvalitetnih aditiviranih goriva poput G-Drive Diesel derivata ogleda se u pouzdanom startu zimi, kao i većoj snazi i stabilnijem radu motora u svim vremenskim uslovima.

Obezbedite vama i vašim saputnicima bezbednu i sigurnu vožnju bez obzira na vremenske uslove uz G-Drive Diesel.

Izvor: vesti.mojauto.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име